Falles de Sagunt

Festa d’Interés Turístic Nacional

<!--:es-->El Mocador le dedica la Semana Cultural a la mujer y la niña en la ciencia con #STEMfartes.<!--:--><!--:va-->El Mocador li dedica la Setmana Cultural a la dona i la xiqueta en la ciència amb #STEMfartes.<!--:-->

foto inaguraciínb setmana cultural Moc23

El Centro Cultural Mario Monreal de Sagunto acogió el pasado jueves 12 de enero la inauguración de la XXI Semana Cultural de la Falla Penya el Mocador con el lema #STEMfartes y el objetivo de visibilizar la mujer y la niña en la ciencia. Un acto solidario, a favor de Cáritas, donde acudieron los representantes de la Falla, Sergio Espuig y Merche Camarena, así como, las Falleras Mayores de Federación Junta Fallera de Sagunto Clàudia y Maite, las concejalas María José Carrera, Pepe Gil y Asun Moll, y la directora de la Unidad de Igualdad de la Universitat de València, Rosa Mochales, entre un centenar de asistentes.

El acto lo abrieron las niñas de la Falla con la actuación de #NoMoreMatildas, y seguidamente se presentaron los bocetos de las Fallas. La infantil con el lema #M_a el_cub, dedicada a las matemáticas y la grande dedicada a las STEM (ciencia, tecnología, ingeniería y matemáticas), con el lema # STEMfartes. Obras de los artistas Miguel Hache y Manolo Martín., respectivamente.

También se libró el reconocimiento ViP 2023 Valors i Profesionalitat, a favor de la Unitat d’Igualtat de la Universitat de València, por los valores de desarrollar políticas igualitarias en la Universitat y la profesionalidad del conjunto de personas que forman la Unitat.

Los asistentes pudieron disfrutar de un coloquio sobre la mujer en las STEM en el que participó la directora de la Unitat d’Igualtat de la Universitat de València Rosa Mochales, Isabel Cordero, miembro de la Asociación Sapiencia y profesora de la Facultad de Matemáticas de la Universitat de València y Noelia Aleixandre profesora de la IES Clot del Moro de Sagunt.

Finalmente, al casal de la Falla, se inauguró la exposición “Mujeres científicas a lo largo de la historia” realizada por el alumnado del IES Clot del Moro de Sagunt.

Durante todo el año, la Asociación Cultural Falla Penya el Mocador ha llevado a cabo actividades relacionadas con las STEM sobre ciencia, tecnología, ingeniería y matemáticas. “Nuestro objetivo ha sido trasladar de forma muy amable y amena, estas disciplinas a los niños y mayores de la comisión, con talleres, excursiones, actividades y ponencias relacionadas con estas áreas” comenta Anna Lluesma, coordinadora social y cultural de la Asociación.

De hecho, el miércoles 11 de enero, se celebró el segundo #STEMdeBirres en la Taverna de la Serp, un conjunto de microponencias para divulgar la mujer y la niña en la ciencia. Nos acompañaron Noemí Esteller dietista-nutricionista, que nos enseñó a comer con cons-ciencia, Maica Ortiz, matemática y profesora de la IES Jaime I de Sagunt que nos habló de números, Cristina Palenque, project manager en Openfinance que nos afirmó que “la ciencia mola”, y Maman Pérez, analista informática que nos dijo que “se buscan ingenieras”.

Desde la Penya el Mocador se está preparando una nueva edición de la #STEMdeBirres para el
próximo 9 de febrero en Valencia.foto inaguraciínb setmana cultural Moc23

El Centre Cultural Mario Monreal de Sagunt va acollir el passat dijous 12 de gener la inauguració de la XXI Setmana Cultural de la Falla Penya el Mocador amb el lema #STEMfartes i amb l’objectiu de visibilitzar la dona i la xiqueta en la ciència. Un acte solidari, a favor de Cáritas, on van acudir els representants de la Falla Sergio Espuig i Merxe Camarena, així com les Falleres Majors de Federació Junta Fallera de Sagunt Clàudia i Maite, els regidors María José Carrera, Pepe Gil i Asun Moll, i la directora de la Unitat d’Igualtat de la Universitat de València Rosa Mochales, entre un centenar d’assistents.

L’acte el va obrir la xicalla de la Falla amb l’actuació de #NoMoreMatildas, i seguidament es presentaren els esbossos de les Falles 2023. El monument infantil amb el lema #M_al_cub és dedicat a les matemàtiques i el gran amb el lema #STEMfartes dedicat a les STEM (ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques). Obra dels artistes Miguel Hache i Manolo Martín, respectivament.

També es va lliurar el Premi ViP 2023, Valors i Professionalitat, a favor de la Unitat d’Igualtat de la Universitat de València pels valors de desenvolupar polítiques igualitàries en la Universitat i la professionalitat del conjunt de persones que formen la Unitat.

Els assistents van poder gaudir d’un col•loqui sobre la dona en les STEM en el que participà la directora de la Unitat d’Igualtat de la Universitat de València Rosa Mochales, Isabel Cordero, membre de l’Associació Sapiència i professora de la Facultat de Matemàtiques de la Universitat de València i Noelia Aleixandre professora de l’IES Clot del Moro de Sagunt.

Finalment, al casal de la Falla, es va inaugurar l’exposició “Dones científiques al llarg de la història” realitzada per l’alumnat de l’IES Clot del Moro de Sagunt.

Durant tot l’any, l’Associació Cultural Falla Penya el Mocador ha dut a terme activitats relacionades amb les STEM sobre ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques. “El nostre objectiu ha sigut traslladar amablement, aquestes disciplines als infants i majors de la comissió, amb tallers, excursions, activitats i ponències relacionades amb aquestes àrees” comenta Anna Lluesma, coordinadora social i cultural de l’Associació.

De fet, el dimecres 11 de gener, es va celebrar el segon #STEMdeBirres a la Taverna de la Serp, un conjunt de microponències per divulgar la dona i la xiqueta en la ciència. Ens van acompanyar Noemí Esteller dietista-nutricionista, que ens ensenyà a menjar amb cons-ciència, Maica Ortiz, matemàtica i professora de l’IES Jaume I de Sagunt que ens parlà de nombres, Cristina Palenque, project manager en Openfinance que ens va afirmar que “la ciència mola”, i Mamen Pérez, analista informàtica que ens va dir que “es busquen enginyeres”.

Des de la Penya el Mocador s’està preparant una nova edició de l’#STEMdeBirres per al pròxim 9 de febrer a València.

Les Falles, Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO

Cerca

Calendari

© 2023 ZapInformática