Este martes la A.C. Falla Plaza Mare Nostrum ha visitado la fábrica que LafargeHolcim tiene en Sagunto, una de las cinco sedes en España.
La visita comenzó con una charla instructiva por parte de Raquel, encargada de Medio Ambiente, la cual explicó el compromiso que lleva a cabo la empresa para reducir su impacto ambiental y ser más sostenible día a día. Desde la extracción de la piedra hasta su transformación en cemento, LafargeHolcim ha mejorado el proceso para reducir la huella en el ambiente y acercarse más a la sociedad, tal es así, que es la única empresa de su sector que tiene un acuerdo con la ONG inter-nacional en defensa de la naturaleza WWF, para garantizar la sostenibilidad en sus procesos.
La visita continuó con un recorrido didáctico por las instalaciones y donde se explicó el proceso de la transformación de los minerales en el producto final, el cemento.
Esta jornada sirvió para asentar los conocimientos que recibió la comisión fallera el pasado sábado en la cantera del Salt del Llop de mano del técnico de explotación Carlos, donde se pudo observar el estado actual de las restauraciones que está llevando a cabo Lafarge tras su excavación en las laderas de la montaña, así como que especies de flora son más favorables para este ambiente, así como la facilitación de aumento de la fauna gracias a lagunas de captación de aguas pluviales. Por último, visitamos la ladera de plantones que reforestó la comisión hace ya dos años.Aquest dimarts l’A. de C. Falla Plaça Mare Nostrum ha visitat la fàbrica que LafargeHolcim té a Sagunt, una de les cinc seus a Espanya.
La visita va començar amb una xarrada instructiva per part de Raquel, encarregada de Medi am-bient, la qual va explicar el compromís que duu a terme l’empresa per a reduir el seu impacte am-biental i ser més sostenible dia a dia. Des de l’extracció de la pedra fins a la seua transformació en ciment, LafargeHolcim ha millorat el procés per a reduir la petjada en l’ambient i acostar-se més a la societat, tal és així, que és l’única empresa del seu sector que té un acord amb l’ONG inter-nacional en defensa de la naturalesa WWF, per a garantir la sostenibilitat en els seus processos.
La visita va continuar amb un recorregut didàctic per les instal·lacions i on es va explicar el procés de la transformació dels minerals en el producte final, el ciment.
Aquesta jornada va servir per a assentar els coneixements que va rebre la comissió fallera dissabte passat en la pedrera del Salt del Llop de mà del tècnic d’explotació Carlos, on es va poder observar l’estat actual de les restauracions que està duent a terme Lafarge després de la seua excavació en els vessants de la muntanya, així com que espècies de flora són més favorables per a aquest am-bient, així com la facilitació d’augment de la fauna gràcies a llacunes de captació d’aigües pluvials. Finalment, visitem el vessant de plantons que va reforestar la comissió fa ja dos anys.