El domingo pasado la Asociación Cultural Falla Plaza Rodrigo, y organizado por su delegación de Medio Ambiente, visitó de nuevo la cantera de Lafarge, Salt del Llop, para ver las especies forestales que plantó el año pasado. Las especies que los falleros de esta comisión plantaron fueron pinos, quercus, romero y otras especies forestales del monte mediterráneo.
Acompañados por dos ingenieros de montes pertenecientes a la comisión, pudieron observar tanto los niños como los mayores que asistieron a la visita, el porcentaje de los plantones que habían sobrevivido, así como el porcentaje de marras o plántulas que no sobrevivieron.
Tras la explicación por parte de Carlos Affigne, jefe de cantera de Lafarge de cómo estaba el estado actual de reforestación de la cantera, este último se comprometió con los ingenieros de montes de esta comisión a que de cara al próximo año en la época de plantación les iba a reservar un talud de los que hay que reforestar para que ellos hicieran un proyecto de reforestación del mismo con las diferentes especies según la zona del talud donde se fueran a ubicar.
Además, esa misma tarde, y englobado en las terceras jornadas rodriambientales, los niños de esta comisión asistieron en la plaza a una charla por parte de los ingenieros antes mencionados de como respetar el medio ambiente y su entorno.El diumenge passat l’Associació Cultural Falla Plaça Rodrigo, i organitzat per la seua delegació de Medi Ambient, va visitar de nou la pedrera de Lafarge, Salt del Llop, per a veure les espècies forestals que va plantar l’any passat. Les espècies que els fallers d’aquesta comissió van plantar van ser pins, quercus, romaní i altres espècies forestals de la muntanya mediterrània.
Acompanyats per dos enginyers de muntanyes pertanyents a la comissió, van poder observar tant els xiquets com els majors que van assistir a la visita, el percentatge dels plantons que havien sobreviscut, així com el percentatge de marres que no van sobreviure.
Després de l’explicació per part de Carlos Affigne, cap de pedrera de Lafarge de com estava l’estat actual de reforestació de la pedrera, aquest últim es va comprometre amb els enginyers de muntanyes d’aquesta comissió al fet que de cara al pròxim any en l’època de plantació els anava a reservar un talús dels quals cal reforestar perquè ells feren un projecte de reforestació del mateix amb les diferents espècies segons la zona del talús on s’anaren a situar.
A més, aqueixa mateixa vesprada, i englobat en les terceres jornades rodriambientales, els xiquets d’aquesta comissió van assistir en la plaça a una xarrada per part dels enginyers abans esmentats de com respectar el medi ambient i el seu entorn.