Enmarcado en el proyecto anual de la Falla Penya el Mocador #STEMfartes, se celebró el primer #STEMdeBirres en la Taverna de la Serp.
La conocida Taverna de la Serp de Sagunt acogió el pasado jueves 15 de diciembre el primer #STEMdeBirres, un proyecto impulsado por la Falla Penya el Mocador que divulga la ciencia. #STEMdeBirres consiste en cuatro microponencias de corta duración relacionadas con el ámbito STEM y que en esta ocasión contó con cuatro científicas de la comarca que reivindicaron a la mujer y la niña en las disciplinas STEM (ciencia, tecnología, ingeniería y matemáticas). Entre nosotros estuvo Ana Gil Carbonell, team leader optimización radio, que nos habló de la mujer al mundo tecnológico, la profesora de la IES Clot del Moro en el departamento de biología y geología, Ana Lluesma, que hizo una ponencia sobre la gamificación de la ciencia, Marta Marqués, profesora de física y química en el mismo instituto que nos descubrió a mujeres invisibles y el estudiante pre-doctoral en la Universitat Autònoma de Barcelona, Iris Martínez, que nos habló sobre vitrificación de embriones, la magia de parar la vida en el tiempo. El objetivo del proyecto #STEMfartes de la AC Falla Penya el Mocador es conseguir una sociedad más justa, más inclusiva y más igualitaria, y se considera importante desde la Falla visibilizar la mujer y la niña a las STEM. Expertos y expertas consideran que en aproximadamente diez años el 80% de las profesiones serán del ámbito STEM, donde la mujer hoy en día, según estudios publicados, ocupa tal solo el 25% en áreas relacionadas con la tecnología. La sociedad no se puede perder el 50% del talento. Apunta Rosa Benet, matemática i coordinadora del proyecto cultural y social de la Falla.
Desde la AC Falla Penya el Mocador ya se está organizando para el mes de enero una nueva edición de #STEMdeBirres.Emmarcat dins del projecte anual de la Falla Penya el Mocador #STEMfartes, es va celebrar el primer #STEMdeBirres a la Taverna de la Serp.
La coneguda Taverna de la Serp de Sagunt va acollir el passat dijous 15 de desembre el primer #STEMdeBirres, un projecte impulsat per la Falla Penya el Mocador que divulga i visibilitza la ciència. #STEMdeBirres consisteix en quatre microponències de curta duració relacionades amb l’àmbit STEM i que en esta ocasió comptà amb quatre científiques de la comarca que reivindicaren a la dona i la xiqueta en les disciplines STEM (ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques). Entre nosaltres va estar Ana Gil Carbonell, team leader optimització ràdio, que ens parlà de la dona al món tecnològic, la professora de l’IES Clot del Moro al departament de biologia i geologia, Anna Lluesma, que va fer una ponència sobre la gamificació de la ciència, Marta Marqués, professora de física i química al mateix institut que ens va descobrir a dones invisibles i l’estudiant predoctoral a la Universitat Autònoma de Barcelona, Iris Martínez, que ens parlà sobre vitrificació d’embrions, la màgia de parar la vida en el temps. L’objectiu del projecte #STEMfartes de l’AC Falla Penya el Mocador és aconseguir una societat més justa, més inclusiva i més igualitària, i per això considerem important des de la Falla visibilitzar la dona i la xiqueta a les STEM. Experts i expertes consideren que en aproximadament déu anys, el 80% de les professions seran de l’àmbit STEM, on la dona avui en dia, segons estudis publicats, ocupa tal sols el 25% en àrees relacionades amb la tecnologia. La societat no es pot perdre el 50% del talent. Ens apunta Rosa Benet, matemàtica i coordinadora del projecte cultural i social de la Falla.
Des de l’AC Falla Penya el Mocador ja s’està organitzant per al mes de gener una nova edició d’ #STEMdeBirres.