Sagunto se convierte en el epicentro del mejor teatro fallero de la Comunitat Valenciana
La ciudad de Sagunto se convirtió el pasado fin de semana en el epicentro del mejor teatro fallero en valenciano tras haber sido elegida por la Junta Central Fallera de Valencia como la sede de la I Mostra de Teatre Faller que se ha organizado desde las delegaciones de Cultura y Juntas Locales de la entidad festiva del cap i casal. El Teatro Romano y el Centro Cultural Mario Monreal fueron los escenarios en los que se representaron las obras de teatro por parte de las comisiones falleras.
Así pues, la primera representación que se pudo ver estuvo a cargo de la falla El Perelló Tro i Flama de Sueca que pusieron en escena “L’avespeta” el viernes 19 de mayo, a las 20 horas; posteriormente tuvo lugar, en el Teatro Romano de Sagunto, la inauguración oficial de esta muestra a cargo de la Compañía Estable de Teatre Faller JFC con “Cinc hores amb Amanci” de Antonio García-Catalá Barchino. A este evento acudió la Fallera Mayor de Valencia, Raquel Alario, y su homóloga de la Federación Junta Fallera de Sagunto, Raquel Martín.
El sábado fue el turno de cuatro comisiones falleras: la falla Avenida País Valencià de Cullera que escenificó “Llàgrimes de cocodrila” de Gustavo Ott, la comisión La Vila de Burriana que deleitó al público con “Políticament incorrecte” de Ray Cooney, el grupo de teatro Ramò Sanz de la falla L’Institut de Oliva con “Pels péls” de Paul Portner, y la compañía Vianants de la comisión Vilanova de Gandia que puso en escena “Còmeme el coco, negro” de Jordi Milan de La Cubana.
Finalmente, el domingo por la mañana fue el turno de los más pequeños de la comisión Duque de Gaeta-Pobla de Farnals que representaron la obra de Hernan Mir titulada “Menuts Dèus” ante la presencia de la Fallera Mayor Infantil de Valencia, Clara Mª Parejo, y la máxima representante del Camp de Morvedre, Ana Isabel Dorado. La representación comarcal la puso la falla El Tabalet que escenificó “La finestra indiscreta morvedrina” de Juan Manuel Martínez mientras que la falla Antoni Pardo de Torrent cerró esta primera muestra de teatro con la obra “Davant i darrere” de Michael Frayn.
La ciutat de Sagunt es va convertir el cap de setmana passat en l’epicentre del millor teatre faller en valencià després d’haver sigut triada per la Junta Central Fallera de València com la seu de la I Mostra de Teatre Faller que s’ha organitzat des de les delegacions de Cultura i Juntes Locals de l’entitat festiva del cap i casal. El Teatre Romà i el Centre Cultural Mario Monreal van ser els escenaris en els quals es van representar les obres de teatre per part de les comissions falleres.
Així doncs, la primera representació que es va poder veure va estar a càrrec de la falla El Perelló Tro i Flama de Sueca que van posar en escena “L’avespeta” el divendres 19 de maig, a les 20 hores; posteriorment va tenir lloc, en el Teatre Romano de Sagunt, la inauguració oficial d’aquesta mostra a càrrec de la Companyia Estable de Teatre Faller JFC amb “Cinc hores amb Amanci” d’Antonio García-Catalá Barchino. A aquest esdeveniment va acudir la Fallera Major de València, Raquel Alario, i la seua homòloga de la Federació Junta Fallera de Sagunt, Raquel Martín.
El dissabte va ser el torn de quatre comissions falleres: la falla Avinguda País Valencià de Cullera que va escenificar “Llàgrimes de cocodrila” de Gustavo Ott, la comissió La Vila de Borriana que va delectar al públic amb “Políticament incorrecte” de Ray Cooney, el grup de teatre Ramò Sanz de la falla L’Institut d’Oliva amb “Pels péls” de Paul Portner, i la companyia Vianants de la comissió Vilanova de Gandia que va posar en escena “Còmeme el coco, negre” de Jordi Milan de la Cubana.
Finalment, el diumenge al matí va ser el torn dels més xicotets de la comissió Duc de Gaeta-Pobla de Farnals que van representar l’obra d’Hernan Mir titulada “Menuts Dèus” davant la presència de la Fallera Major Infantil de València, Clara Mª Parejo, i la màxima representant del Camp de Morvedre, Ana Isabel Dorado. La representació comarcal la va posar la falla El Tabalet que va escenificar “La finestra indiscreta morvedrina” de Juan Manuel Martínez mentre que la falla Antoni Pardo de Torrent va tancar aquesta primera mostra de teatre amb l’obra “Davant i darrere” de Michael Frayn.